top of page

НОВИНИ СКД

10 травня Кабінет міністрів України реорганізував Донбаський державний технічний університет (ДонДТУ).

Згідно з ним, Донбаський технічний університет буде приєднаний до ще одного вишу-переселенця Східноукраїнського національного університету імені Даля, а це означає що всі права та обов'язки ДонДТУ і студенти переходять до Східноукраїнського національного університету імені Даля, доля співробітників залишилась на розсуд пані Ректора даного університету - Поркуян Ольги Вікторівни.

В уряді вважають, що рішення перемістити університет з непідконтрольної території Луганської області дозволить більш ефективно управляти вишем, який з Алчевська переїхав в Лисичанськ. СНУ ім. Даля переїхав з Луганська в Сєвєродонецьк.

Чому нам це так болить? Тому що наш колега - засновник та Голова ГО Голова «Східноукраїнська асоціація з захисту прав студентів» Eduard Romanchenko був Головою Студентською Ради даного ВНЗ і він поділився з нами своєю думкою з цього приводу: " Ми - студенти і частина викладачів, дуже активно виступали проти політики ректора, який просто розпилював бюджетні кошти і університет після переміщення з м.Алчевськ до м. Лісічанськ він не розвивався, знаходився на трьох поверхах в двох орендованих будівлях...Багато викладачів, що працювали на 1,5 ставки взагалі знаходились в Києві, штат був роздутий; наразі кількість студентів 1300,але більше половини з них знаходять на окупованих територіях і навіть жодного разу не з'явились на сесію.Також мала місце ситуація: син одного з деканів складав фахові вступні іспити на магістратуру заочно, тобто не перетинав контроль-пропускний пункт задля здачі іспиту. Папа -декан цього факультету зробив все, задля того,щоб син навчався. Коли приїздила моніторингова комісія МОН було винесено рішення відрахувати даного студента, але наразі "воз і нине там" ніхто нікого не відрахував, оскільки ректору така ситуація нецікава!"

Виходячи з цього, ми хочемо привітати з #перемогою Едуарда та всіх студентів нового ВНЗ, та бажаємо їм натхнення та завзяття в навчанні!


Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page