top of page

9 ТРАВНЯ

В Україні День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років відзначається 9 травня. Ця пам'ятна дата була встановлена Верховною Радою України лише 9 квітня 2015 року законом "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років" в рамках голосування за пакет законів про декомунізацію.

З тих пір 9 травня відзначається як День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні замість встановленого з радянських часів Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. Адже, як відомо, термін "Велика Вітчизняна Війна" використовували в колишньому СРСР, щоб підкреслити, що у війні 1941-1945 років громадяни захищали Радянський Союз як спільну Вітчизну.

8 травня – це данина пам'яті загиблим, це день пам'яті, ми повинні низько схилити голову перед ними... Ми шануємо їх пам'ять і будемо їх згадувати 8 травня. І 9 травня – це день вшанування живих. І ми повинні прийти і вшанувати ветеранів, які віддавали все, що є, для перемоги і забезпечити День перемоги... 8 і 9 травня залишаються, і вони об'єднують країну

Ніколи знову!


Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page