top of page

#Ініціюй зміни


Останнім часом у коментарях до звітів про діяльність ГО "Студенстький контроль діє" у соціальних мережах та у питаннях журналістів щодо ситуації з гуртожитками в місті Дніпрі прослідковується тенденція представити діяльність ГО як якийсь особистий конфлікт керівництва організації з адміністрацією ДВНЗ "НГУ" чи його ректором. Вважаємо за необхідне зауважити, що діяльність ГО "СКД" охоплює більшість великих міст України і не концентрується на місті Дніпрі чи окремому ВНЗ.

Нажаль, у ВНЗ Дніпра, ситуацію у гуртожитках яких була перевірена членами організації, картина невтішна майже скрізь. Зокрема, в УДХТУ продовжують порушувати право студентів на цілодобовий доступ. Водночас, у НМетАУ поступили скарги, щодо господарських робіт, штрафних годин, не відповідних санітарних норм та відсутність поточного ремонту, на який згідно калькуляції йдуть кругленькі суми.

Зокрема, лише за поточний тиждень до нас надійшло звернення студента Аграрно-економічного університету з проханням зарадити в питанні "безоплатного проживання внутрішньо-переміщеної особи" на період дії ЗУ №425-VIII 14.05.2015 44 ст. Закону про ВО п. 17 за який в нього вимагали кошти під погрозою відмови у поселенні в гуртожиток. До аналогічних порушень вдається і адміністрація НТУ "ХПИ", яка безпідставно не заселяє в гуртожиток нашого товариша та активіста Дмитрий Браславский .З нашого боку було направлено відповідні запити до публічної інформації та звернення на пана ректора з вимогою аргументувати "не поселення в гуртожиток".

На всі ВНЗ, що є в цьому переліку було розіслано листи з проханням розібратися в ситуації та надіслати відповідь на нашу електронну пошту. Слід відзначити, що на відміну від багатьох інших ВНЗ Дніпра й України в цілому, адміністрація ДВНЗ "НГУ" реагує на конструктивні зауваження щодо критичної ситуації в гуртожитках. На сьогодні у співпраці з активом ГО "СКД" вже розроблене та підготоване до впровадження нове положення «Про гуртожиток НГУ»

ГО "СКД" запевняє, що не залишить ситуацію на призволяще незалежно від міста і вишу. Права студентів не мають порушуватись. Саме їх захист і є нашим пріоритетом!

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page